Kutyakeksz készítése
Hozzávalók:
60-80 dkg graham liszt v. teljes kiőrlésű liszt
kb. 50 dkg rizs (meg kell főzni)
zöldfűszerek, gyógynövények kis mennyiségben (zsálya, kakukkfű, majoranna, csalán, petrezselyem, köménymag, stb.)
egy marék zabpehely
1-2 ek. olívaolaj
3 tojás
fél bögre húsleves v. zöldségleves langyosan v. lehűtve (leveskockából is lehet) (leves helyett használhatsz sima vizet is)
A fenti hozzávalókat összegyúrjuk és kis golyókat vagy lapos kekszeket formázunk belőle, tepsibe helyezzük a sütiket és forró sütőben (kb 180 oC) kb. 50 percig sütjük. Lehet tovább is sütni, ha keményebb kekszeket szeretnénk. Ha NAGYON kiszárad, akkor tovább eltartható, ha puhább marad, akkor hamarabb el kell fogyasztani. Ha szárazabb, keményebb tésztát gyúrunk, akkor ki lehet nyújtani és kiszaggatni, akár szivecskés/nyuszis/karácsonyfás/kutyusos stb. formára is. Ha nedvesebb, fasírt jellegű tésztát kapunk, akkor csak kézzel lehet kis kekszeket formázni belőle. (Minél nagyobb a liszt aránya a tésztában, annál keményebb, nyújthatóbb lesz.)
Amikor elkészültek a sütik, és kihűltek, kínáld meg vele kutyádat. A legjobb, ha a jutifalatok osztását összekötöd egy-két trükk megtanításával, vagy a már megtanított vezényszavak gyakorlásával.
|